Recenzie Film A Silent Voice

Film de animație japonez realizat în anul 2016, Silent Voice sau Koe no Katachi( după numele original) este un film care ne prezintă realitatea a ceea ce înseamnă să fi un copil cu dizabilități într-o școală normală și cum ești tratat de majoritatea colegilor, pentru că nu te încadrezi în standardele lor.

Mar 5, 2023 - 19:03
Dec 25, 2023 - 02:21
 0  72
Recenzie Film A Silent Voice

Povestea începe cu Shoya în prim plan. Un puștan aparent normal, jucăuș, năzdrăvan, ca orice mucos de școală gimnazială. Însă îi aflăm adevăratul caracter în momentul în care în clasa lui este transferată Shoko Nishimya, o fată surdo-mută care îi provoacă imediat un dezgust imens din cauza handicapului ei.

Încurajat de colegii săi de școală, Shoya o hărțuiește pe proaspăt sosita Shoko și o agresează în cele mai groaznice moduri (specifice vârstei, nu vă gândiți la ceva mers foarte departe). În orice caz, comportamentul lui Shoya față de biata Shoko este lipsit de compasiune, spre amentul celorlalți care stau și se uită ca la telenovele.

Destul cu spoilerele pentru această mică descriere. Restul poveștii vă las pe voi să o descoperiți.

Părerea mea sinceră despre acest film este una destul de bunicică, deși e totuși umpic prea siropos pentru gustul meu. Tutuși în ciuda comentariului de mai sus îi dau un 9/10 pentru că îl merită din plin. Animația este foarte bună și personajele bine realizate.

De recomandat îl recomand 100%, dar dacă știți că sunteți mai sensibil, pe lângă castronul de popcorn vă recomand să vă luați și cutia de șervețele.

Vizionare plăcută!^^

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow