Recenzie Carte Nepotul magicianului

Scrisă de C.S. Lewis cartea „Nepotul magicianului” este primul volum din fascinanta serie „Cronicile din Narnia” ce a fost publicată începând cu anul 1950. Fiind o lectură pentru copii, aceasta acoperă genurile literare: Fantezie, Ficțiune Fantastică fiind de asemenea și o lectură creștină.

Mar 26, 2023 - 20:08
Dec 25, 2023 - 02:21
 0  35
Recenzie Carte Nepotul magicianului
Recenzie Carte Nepotul magicianului

Îi avem ca protagoniști pe Digory Kirke și Polly Plummer care nici bine nu ajung să se cunoască, că obligați de unchiul Andrew pornesc îi cea mai spectaculoască aventură a vieții lor.

Toate peripețiile acestora încep odată ce ciudatul unchi al lui Digory le dă copiilor 2 inele cu ajutorul cărora ajung într-o altă dimensiune ce le scoate la iveală în primă fază o mulțime de lacuri ce se dovedesc a fi portale atunci când cei 2 prieteni, nimeresc într-un loc ce se demonstrează a fi ruina unui măreț palat în care singura ființă care mai este trează de acolo este o vrăjitoare care mai târziu o vom recunoaște sub numele ne Vrăjitoarea albă.

Speriați de puterea acesteia, Drigory și Polly fug în alt portal unde sunt urmăriți de vrăjitoare, care este alungată de cântecul marelui leu Aslat, creeatorul ținutului Narnia și fiul regelui de dincolo de mări.

La prima vedere fiind este o poveste interesantă, știu, dar în fond și la urma urmei n-are nici cea mai mică legătură cu celelalte volume ale seriei. Așa ca să nu vă mirați dacă cumva vă plictisiți în timp ce citiți.

După părerea mea singura parte care merită atenție 100% este cea în care Aslan creează întreg tărâmul, pentru că restul informațiilor legate de cei doi copii și unchiul cu probleme sunt cam irelevante în restul seriei.

O părere pe care mi-am format-o despre cartea asta citind toată seria....sincer nu-i una grozavă. Acțiunea nu-i cine știe ce, ca să zici că wow te fascinează și nu te mai poți desprinde de carte, așa că îi dau un 7/10 pentru simplu fapt că nu are o legătură cursivă cu celelalte volume.

Sper totuși ca vouă să vă creeze o părere mai bună această carte și aștept cât de curând părerea voastră în comentarii.

Lectură plăcută!^^

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow