Titina (2022) - Trailer Dublat în Română

Titina este un film de animație norvegiano-belgian din 2022 regizat de Kajsa Næss. Filmul a fost produs de producătorii Mikrofilm, Tonje Skar Reiersen și Lise Fearnley, în coproducție cu Viviane Vanfleteren de la Vivi Film.

Jan 10, 2024 - 15:39
 0  73

Scenariul filmului Titina a fost scris de Per Schreiner și regizoarea Kajsa Næss. Muzica este semnată de compozitorul norvegian Kåre Vestrheim. Titina a avut premiera în cinematografele norvegiene pe 21 octombrie 2022.

Titina este liber inspirat din fapte reale și se referă la călătoria din 1926 a exploratorului norvegian Roald Amundsen și a inginerului italian Umberto Nobile deasupra Polului Nord, la bordul dirijabilului "Norge". Personajul principal, Titina, este câinele lui Umberto Nobile, un terrier. Filmul conține, de asemenea, secvențe documentare și fotografii din anii 1920.

Kajsa Næss descrie povestea filmului ca fiind:

Inginerul italian de dirijabile Umberto Nobile se bucură de o viață liniștită alături de iubita sa cățea Titina, pe care a salvat-o de pe străzile Romei. Într-o zi, Nobile este contactat de exploratorul norvegian Roald Amundsen, care dorește să comande un dirijabil pentru a cuceri Polul Nord. Nobile este rapid cucerit de idee, așa că Amundsen, Nobile și Titina pornesc într-o expediție spre ultimul loc nedescoperit de pe Pământ. Căutarea lor este un succes, dar, după aceea, cei doi bărbați încep să se certe din cauza gloriei.

Titina este realizat ca un film de animație tradițional, ceea ce înseamnă că fiecare cadru al filmului este desenat de mână. Filmul este alcătuit din aproximativ 94.000 de imagini desenate de mână și are 4380 de secunde de animație. Procesul de animație trece prin patru etape: animație brută, animație de curățare, "in-betweening" și colorare, iar pentru a finaliza o secundă de animație sunt necesare, în medie, două zile. Animația 2D din Titina a fost desenată digital, folosind Toon Boom Harmony. Filmul include, de asemenea, imagini documentare ale unor expediții reale care au avut loc în 1926 și 1928. Majoritatea acestor clipuri sunt preluate din documentarul de 90 de minute "The Airship Norge's Flight Across the Arctic Ocean" (1926).

Titina a fost aclamată de critica internațională. Ziarul francez Le Figaro afirmă că filmul are "un farmec nebunesc", suedezul Dagens Nyheter l-a numit "o senzație colorată", în timp ce revista britanică de animație Skwigly a scris că "Titina este o realizare aparent simplă, dar impresionantă". În Norvegia, Titina a devenit cel mai apreciat film de familie de către critici de la Pinchcliffe Grand Prix (1975) încoace.

Filmul a fost nominalizat la Premiul Amanda 2023 la categoriile Cel mai bun film pentru copii și Cea mai bună muzică originală.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.