Katak: Beluga Curajoasă (2023) - Trailer Dublat în Română

Katak: Beluga Curajoasă este un film de animație canadian, regizat de Christine Dallaire-Dupont și Nicola Lemay și lansat în 2023. Filmul îl are în centru pe Katak, un tânăr beluga care trăiește în fiordul Saguenay și care are reputația de a fi o belugă întârziată.

Mar 16, 2024 - 21:19
 0  88

Filmul a fost lansat în ambele versiuni, engleză și franceză, Ginette Reno fiind singurul membru al distribuției care a dat voce aceluiași personaj în ambele limbi. Producția filmului a fost anunțată pentru prima dată în 2020, sub titlul de Beluga Blues.

Cath Clarke, de la The Guardian, a acordat filmului o notă de trei din cinci, numindu-l "o aventură destul de călduță și blândă" și scriind că punctul culminant, în care Katak trebuie să se lupte cu un urs polar, amintește poate prea mult de Watership Down pentru a fi potrivit pentru copiii mai mici.

Katak este o balenă beluga tânără, care încă nu a devenit albă, ca altele de vârsta sa. Trăiește în Parcul Național Saguenay Fjord alături de un grup de belugi, printre care se numără mama sa supraprotectoare Marina, mătușa sa însărcinată Estelle, prietenele sale Lulu și Naya, balena mai în vârstă Bosco, bunica sa muribundă și Alby, care se ia frecvent de Katak. Bunica lui Katak îi spune frecvent lui Katak povestea bunicului său, după care este numită și cum a fost prima care a supraviețuit unei întâlniri cu balena ucigașă Jack-Knife, care mănâncă pe oricine întâlnește în cale.

Filmul a câștigat patru premii la Festivalul de cinema în familie din Quebec, pentru alegerea publicului, cel mai bun scenariu, cea mai bună regie artistică și o mențiune specială din partea juriului de tineret.

Filmul a primit două nominalizări la Prix Iris la cea de-a 25-a ediție a Premiilor cinematografiei din Quebec din 2023, pentru Cel mai de succes film din afara Quebecului și Premiul publicului.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.