În Numele Pământului (2023) - Trailer Subtitrat în Română

În Numele Pământului este un film de animație de dramă istorică pentru adulți din 2023, regizat și scris de DK Welchman și Hugh Welchman. O adaptare a romanului omonim al lui Władysław Reymont, câștigător al Premiului Nobel, filmul a fost produs folosind tehnica animației pictate, similară cu filmul anterior al celor doi.

Feb 1, 2024 - 18:16
Feb 1, 2024 - 18:16
 0  221

Filmul are în distribuție un ansamblu din care fac parte Kamila Urzędowska, Robert Gulaczyk, Mirosław Baka, Sonia Mietielica, Ewa Kasprzyk, Cezary Łukaszewicz, Małgorzata Kożuchowska, Sonia Bohosiewicz, Dorota Stalińska, Andrzej Konopka, Marcin Rusin și Maciej Musiał. Este o coproducție între Polonia, Serbia și Lituania.

Filmul, la fel ca și romanul lui Reymont, este împărțit în patru părți care corespund fiecăruia dintre cele patru anotimpuri. Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea, pe parcursul unui an, în satul Lipce. Sfârșitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupte pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și pentru a trai aceasta iubire tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.

Filmul a fost realizat folosind tehnica animației pictate pe parcursul a cinci ani de producție, la fel ca și precedentul film al duo-ului Welchman, Loving Vincent. Inițial, filmul a fost filmat cu actorii, iar apoi peste o sută de pictori din patru studiouri din Polonia, Lituania, Ucraina și Serbia au pictat picturi în ulei pe baza cadrelor, care au devenit cadre în film. Apoi, animatorii au lucrat pentru a completa picturile, pentru ca întregul film să fie fără cusur. Artiștii au petrecut în total peste 200.000 de ore lucrând la acest proiect.

Atunci când studioul de animație MOREFILM din Kiev, condus de două producătoare, Olga Zhurzhenko și Desniana Rozhkova, a fost închis peste noapte în februarie 2022, după invazia rusă în Ucraina, producătorii filmului au lansat o reacție rapidă pentru a-i ajuta pe artiștii ucraineni și familiile lor, mutând cât mai mulți dintre ei în Polonia pentru a continua să lucreze. Întrucât nu toți artiștii ucraineni au putut pleca, în august 2022, BreakThru Films a ajutat la relansarea studioului de animație MOREFILM din Kiev, oferind locuri de muncă pentru cincisprezece pictori și personal.

Filmul În Numele Pământului va avea premiera în cinematografele din România începând cu data de 23 Februarie 2024.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.