Filmul Anime Lonely Castle in the Mirror primește o mențiune specială la Festivalul de Film de la Stuttgart

Filmul anime al romanului Lonely Castle in the Mirror al lui Mizuki Tsujimura, a primit o mențiune specială pentru premiul AniMovie la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Stuttgart, în Germania. Festivalul a avut loc în perioada 23-28 aprilie.

May 6, 2024 - 04:02
 0  10
Filmul Anime Lonely Castle in the Mirror primește o mențiune specială la Festivalul de Film de la Stuttgart

Juriul a declarat că filmul a câștigat mențiunea specială "pentru curajul și sensibilitatea cu care a abordat tema importantă a depășirii singurătății printr-o prietenie improbabilă". Sirocco and the Kingdom of the Winds a lui Benoît Chieux, a câștigat anul acesta premiul principal AniMovie pentru cel mai bun film de animație.

Ponyo, de Hayao Miyazaki, a câștigat premiul AniMovie în 2010, iar filmul The Garden of Words, de Makoto Shinkai, a câștigat premiul în 2014. Filmul Mirai, de Mamoru Hosoda, a câștigat premiul în 2019. Filmul In This Corner of the World, de Sunao Katabuchi, a câștigat mențiunea specială pentru premiul Animovie în 2017.

Lonely Castle in the Mirror a fost lansat în Japonia în decembrie 2022. GKIDS a proiectat filmul în japoneză cu subtitrare în limba engleză și cu dublaj în engleză în anumite cinematografe din America de Nord în iunie 2023. Asociația Premiul Academiei Japoneze de Film pentru excelență în cinematografie a nominalizat filmul pentru animația anului în cadrul celei de-a 46-a ediții a premiilor anuale.

Doubleday a lansat romanul în limba engleză în aprilie 2021 și descrie povestea ca fiind:

Într-un cartier liniștit din Tokyo, șapte adolescenți se trezesc și constată că oglinzile din dormitorul lor strălucesc. La o singură atingere, sunt scoase din viața lor singuratică și aduse într-un castel minunat, plin de scări sinuoase, portrete vigilente și candelabre strălucitoare. În acest nou sanctuar, ei se confruntă cu un set de indicii care duc la o cameră ascunsă unde unul dintre ei va primi o dorință. Dar există o capcană: dacă nu părăsesc castelul până la ora cinci, vor fi pedepsiți. Pe măsură ce timpul trece, apare un adevăr devastator: doar cei care au curajul de a-și împărtăși poveștile vor fi salvați.

Tsujimura a lansat romanul original în Japonia în 2017.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.