Code Lyoko (2003) - Promo Dublat în Română

Code Lyoko este o serie animată franceză creată de Thomas Romain și Tania Palumbo în anul 2003. Este sponsorizată de MoonScoop, în asociație cu France 3 și Canal J. Această serie utilizează animația în 2D (pentru reprezentarea animată a lumii reale) și animația în 3D (pentru reprezentarea din Lyoko - lumea cibernetică).

Aug 14, 2023 - 18:53
 0  49

În 2004-2007, Code Lyoko era difuzat pe France 3 (Franța) și Cartoon Network (Statele Unite). Fiecare episod are aproximativ 26 de minute, o jumătate de oră cu tot cu reclame. În prezent există 97 de episoade incluzându-le pe cele din seria pilot. 

Pe data de 31 mai 2011, MoonScoop, compania ce a produs Code Lyoko, a anunțat pe pagina sa de Facebook că serialul se va întoarce cu al cincilea sezon, în mare parte din cauza fanilor numeroși și dedicați. Sezonul are 26 de episoade, îmbinând grafica generată de computer cu acțiunea pe viu. Serialul, redenumit acum, „Code Lyoko Evoluție” și-a avut premieră pe data de 19 decembrie 2012.

Thomas Romain descrie povestea serialului de animație ca fiind:

Seria relatează povestea a patru studenți înscriși la Academia Kadic: Odd, Ulrich, Yumi și Jeremie, care descoperă o unitate de inteligență artificială, Aelita, singurul ocupant al lumii digitale cunoscute ca Lyoko. Un program malevolent al Supercomputerului care adăpostește Lyoko, XANA, plănuiește din motive necunoscute să distrugă întreaga specie umană de pe planeta noastră. XANA atacă Pământul folosindu-se de turnuri care corup aparatele electronice, posedează obiecte, sau preiau controlul unor organisme.

Din moment ce serialul a câștigat o cultură pop, au existat multe jocuri pentru fani pentru a comemora succesul și popularitatea serialului, unul dintre acestea a fost un MMORPG care este o combinație de SF și fantezie, dar care mai târziu a fost eliminat. Un alt joc a fost dezvoltat pentru Facebook la care joci ca toți cei cinci războinici într-un joc pe rând în timp ce te lupți cu hoardele de monștri și călătorești în fiecare sector din Lyoko.

Un dezvoltator fan pe nume Alexis Foletto a lucrat la două jocuri online bazate pe serial: "Lyoko Conquers" se concentrează pe calea lui William de a deveni subalternul lui XANA, comandând monștrii săi într-un stil de strategie în timp real. Unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale sale este "Code lyoko: IFSCL", un joc video de simulare online în care comanzi și te lupți cu monștrii într-o replică exactă a ecranului Supercomputerului. Acesta va fi extins mai târziu prin introducerea unui Story Mode în care Jeremy călătorește el însuși în trecut pentru a preveni un eveniment catastrofal creat de XANA.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.