BAFTA a dezvăluit câștigătorii premiilor pentru jocuri și rezultatele sondajului

Academia Britanică pentru Arte Cinematografice și Televiziune (BAFTA) a dezvăluit joi câștigătorii celei de-a 20-a ediții a Premiilor BAFTA pentru jocuri. De asemenea, a publicat o listă cu "primele 20 de personaje iconice ale jocurilor video din toate timpurile", pe baza unui sondaj efectuat joia trecută.

Apr 12, 2024 - 23:21
 0  10
BAFTA a dezvăluit câștigătorii premiilor pentru jocuri și rezultatele sondajului

Baldur's Gate 3 de la Larian Studios a primit premiul cel mare pentru cel mai bun joc în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Ceilalți nominalizați au fost The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder, Alan Wake 2, Marvel's Spider-Man 2 și Dave the Diver.

Super Mario Bros. Wonder de la Nintendo a primit premii la categoriile Family și Multiplayer. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom de la Nintendo a primit premiul pentru realizări tehnice. Tango Gameworks și Bethesda Softworks' Hi-Fi Rush a câștigat la categoria Animație. Cyberpunk 2077 de la CD PROJEKT RED a primit un premiu la categoria Joc în evoluție.

Lista celor mai importante 20 de personaje iconice din jocurile video realizată de BAFTA este destul de interesantă. Lara Croft din Tomb Raider a ocupat primul loc, devansându-l pe Mario, care a obținut locul al doilea. Lara Croft are fanii ei, așa că, deși nu este o alegere tipică, este binemeritată. Chiar mai ciudat, agentul 47 din seria Hitman a obținut locul 3, devansându-i pe cei ca Sonic the Hedgehog, Link și Pikachu. Din nou, Agentul 47 are fanii săi, dar este probabil o alegere îndrăzneață să îl cataloghezi ca fiind mai iconic decât omniprezenta mascotă a lui Pokémon. Este posibil ca unii nou-veniți populari, cum ar fi cei doi reprezentanți din Baldur's Gate 3, să fi afectat rezultatele cu prejudecăți de recurență. Din partea Japoniei, alți câștigători sunt Pac-Man, Snake din Metal Gear Solid, Cloud Strife din Final Fantasy VII și însuși Dragonul din Dojima, Kazuma Kiryu din seria Yakuza. Indiferent de asta, rezultatele sondajului vorbesc de la sine, care includ:

 1. Lara Croft — Tomb Raider
 2. Mario — Super Mario
 3. Agent 47 — Hitman
 4. Sonic — Sonic the Hedgehog
 5. Sackboy — LittleBigPlanet
 6. Pac-Man  Pac-Man
 7. Link — The Legend of Zelda
 8. Master Chief — Halo
 9. Kratos — God of War
 10. Shadowheart — Baldur's Gate 3
 11. Arthur Morgan — Red Dead Redemption 2
 12. Pikachu — Pokémon
 13. Steve — Minecraft
 14. Solid Snake — Metal Gear Solid
 15. Crash Bandicoot — Crash Bandicoot
 16. Cloud Strife — Final Fantasy VII
 17. Astarion — Baldur's Gate 3
 18. Kazuma Kiryu — Yakuza
 19. Ellie Williams — The Last of Us
 20. Nathan Drake — Uncharted

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nicutzy Pasionat de Lumea Desenelor Animate de mic copil am încercat tot timpul să învăț lucruri noi și am ajuns în mediul online unde am inițiat proiecte interesante pe această nișă, cum ar fi acest site. Fiind mereu ambițios și deschis unor noi provocări și obstacole care apar mereu în față.